Κυριακή

ΠΩΣ Η ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΣΕΞ


Χοληστερόλη και σεξουαλική υγεία


Κάντε κλικ στην εικόνα για να μάθετε πώς μας επηρεάζει
η χοληστερόλη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε!
Η χοληστερόλη, ευρέως γνωστή ως χοληστερίνη, είναι σημαντικό λιπίδιο του αίματος και μεταφέρεται στο αίμα με τις λιποπρωτεΐνες. Οι λιποπρωτεΐνες είναι σφαιρικά σωματίδια, τα οποία περιέχουν πρωτεΐνες γνωστές ως αποπρωτεΐνες.

H υψηλής πυκνότητας HDL (αυτή που πού συχνά αποκαλούμε "καλή" χοληστερίνη) είναι η πυκνότερη οικογένεια των λιποπρωτεϊνών. Από την ονομασία αυτή καταλαβαίνουμε ότι  η χοληστερίνη δεν είναι λίπος, αλλά αποτελείται από αποπρωτεΐνες και χοληστερόλη.

Ενώ με την αύξηση της LDL χοληστερόλης (χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη), μεγαλώνει ο κίνδυνος εναπόθεσης της χοληστερίνης στο τοίχωμα των αρτηριών, δυσλειτουργίας του ενδοθηλίου και στυτικής δυσλειτουργίας, η HDL χοληστερόλη προστατεύει τον άνδρα από τα παθολογικά αυτά φαινόμενα, όπως φαίνεται στο σχήμα που σας παραθέτω. Το άθικτο ενδοθήλιο, δηλαδή το τμήμα των εσωτερικών τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων που δεν έχει καλυφθεί από αθηρωματική πλάκα, εκκρίνει μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) που προκαλεί στύση. Συνεπώς είναι εύκολο να διακρίνουμε το λόγο που αυτή η άγνωστη σε πολλούς λειτουργία του ενδοθηλίου προάγεται από την HDL

Η ευαισθησία των ατόμων στις επιδράσεις της HDL και LDL ποικίλλει. Oι διαβητικοί και οι προ-διαβητικοί, οι καπνιστές,οι υπερτασικοί, οι άνδρες με περιφερική αρτηριοπάθεια ή με στεφανιαία νόσο,τα άτομα μεγάλης ηλικίας και οι παχύσαρκοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι. Σε αυτά τα άτομα επιδιώκουμε σημαντικές αυξήσεις HDL, η οποία θα αυξήσει την ενδογενή άμυνα του οργανισμού απέναντι στις βλαπτικές αυτές επιδράσεις. Το πώς μπορείτε να το καταφέρετε αυτό αποτελεσματικά, με το φυσικό τρόπο, μπορείτε να το ανακαλύψετε εδώ, και εδώ.

Κατά την εξέταση στο ιατρείο, διερευνώνται τα αίτια της κακής αναλογίας χοληστερόλης. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες της καθημερινότητας νοσήματα και φάρμακα, που προκαλούν διαταραχές της HDL (π.χ. ηπατικά, νεφρικά νοσήματα, νοσήματα ενδοκρινών αδένων, λήψη ορμονών). Οι πιο κοινοί παράγοντες που προκαλούν παθολογική μείωση της HDL είναι η παχυσαρκία και η καθιστική ζωή.  

Δεν μπορούμε παρά να εξάρουμε την αξία του μανιταριού Γανόδερμα στην πρόληψη και αποτροπή, τόσο  των προβλημάτων που προκαλούν την άνοδο των τιμών της χοληστερόλης, όσο και στον έλεγχο της χοληστερόλης αυτής καθαυτής! Ολοένα και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν πως το Γανόδερμα έχει τη δύναμη να  μειώσει το οξειδωτικό στρες στο συκώτι (λιπώδες ήπαρ) και να κατεβάσει τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα,  με πιο πρόσφατη αυτή που δημοσιεύτηκε μόλις πριν από τέσσερις μήνες, περίληψη της οποίας μπορείτε να δείτε εδώ (πηγή: pubmed.org)

Εμπιστευτείτε τη δύναμη των φυσικών λύσεων, και δείτε την υγεία και το ... ηθικό σας να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο! Επικοινωνήστε μαζί μου χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας, στο πλαίσιο "Δωρεάν Δοκιμή", στο πάνω μέρος αυτής της σελίδας!

Γ.Η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου