Ο ύπνος είναι πολύ περισσότερα πράγματα από όσα, συχνά, νομίζουμε. Ο σωστός ύπνος, πέρα από την ξεκούραση, προσφέρει στον οργανισμό μας πολύτιμη ισορροπία σε μια πλειάδα λειτουργιών. Σαν αποτέλεσμα, η  ποιότητα της ζωής μας μπορεί να επηρεάζεται τόσο πολύ από τον ύπνο που κάνουμε, όσο δεν επηρεάζεται από  το εισόδημα ή την οικονομική μας κατάσταση!

Θα παραθέσω λοιπόν κάποια  αδιαμφισβήτητα δεδομένα, και θα αφήσω τα συμπεράσματα σε εσάς. 

Όσοι κοιμούνται μόνο πέντε ώρες τη νύχτα, όλη την εβδομάδα, μπορεί να παχύνουν σχεδόν κατά ένα κιλό, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, που διαπίστωσε ότι ο λιγοστός ύπνος ανοίγει την πόρτα στο παραπανίσιο βάρος. Αντίστροφα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, φαίνεται πως ο αρκετός και καλός ύπνος βοηθά στην καταπολέμηση της επιδημίας της παχυσαρκίας.

Η νέα μελέτη έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες, που επίσης έχουν συσχετίσει τον ελλιπή ύπνο με την αύξηση του βάρους.

Ο ύπνος επηρεάζει τις συνήθειες διατροφής

Σύμφωνα με πειράματα, όσοι κοιμούνταν πέντε ώρες τη νύχτα, κατανάλωναν περισσότερα σνακ, ενώ έτρωγαν γενικότερα πιο πολύ φαγητό μετά το απόγευμα. Ακριβώς, επειδή όσοι κοιμούνται λίγο, τρώνε ολοένα περισσότερο προς το βράδυ, τείνουν να βάζουν και περισσότερα κιλά, καθώς το βραδινό φαγητό είναι πιο παχυντικό.

Εξάλλου, παρατηρήθηκε ότι το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, ανεξάρτητα από το φύλο. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες παχαίνουν, αν κοιμούνται μόνο πέντε ώρες τα βράδια. Ποια είναι η αιτία;

οι Μαγνητικές τομογραφίες των ατόμων που συμμετείχαν στο πείραμα, αποκάλυψαν ότι η λειτουργία του μετωπιαίου λοβού του εγκεφάλου, του τμήματος που είναι υπεύθυνο για τη λήψη λογικών αποφάσεων, επιβραδύνεται κατά πολύ μετά από παρατεταμένη κούραση ή στέρηση ύπνου!


Κι αν ... έχω αϋπνίες ;

Η φύση έχει τη λύση! Αποφύγετε τα χημικά βοηθήματα, όπως είναι τα διάφορα ηρεμιστικά ή αγχολυτικά φάρμακα, ιδίως αν δεν έχετε εξαντλήσει όλες τις άλλες πιθανότητες ! Να μερικές χρήσιμες συμβουλές: 
     > Δοκιμάστε να ασκηθείτε ελαφρά το απόγευμα

     > Πιείτε ένα ζεστό ρόφημα

    > Αποφύγετε όλες τις πηγές έντασης. Οι ειδικοί συστήνουν να  κλείσετε  τις συσκευές με οθόνη (τηλεόραση, κινητό, tablet, υπολογιστή κλπ) τουλάχιστον  μισή ώρα πριν πέσετε για ύπνο!

     > Χαμηλώστε τα φώτα στο χώρο που κινείστε, ενώ  κλείστε όλα τα φώτα  όταν έρθει η ώρα για ύπνο.

     Δωρεάν δείγματα - Παραγγελίες σε τιμή χονδρικής, χωρίς μεσάζοντες
    Παραγγείλετε απευθείας στη χονδρική
    Δωρεάν δείγματα
     > Αν ακόμα και τότε δεν ... κλείνει το μάτι σας, τότε δοκιμάστε να προσθέσετε στη διατροφή σας τροφές που προάγουν τον ύπνο. Εκπληκτικά αποτελέσματα στην σωστή ποιότητα ύπνου έχει το  Γανόδερμα. Το Γανόδερμα έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους, ακόμα και εδώ στην Ελλάδα, όπου χρησιμοποιείται τα τελευταία 2 χρόνια περίπου. Έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό σε περιπτώσεις χρόνιας αυπνίας, υπερβολικής υπνηλίας, ακόμα και αντιστροφής ύπνου, χαρίζοντας καλύτερη ζωή σε δεκάδες συμπολίτες μας!
    Γ.Η.



     Διευκρίνιση: Δεν πουλάω προϊόντα μέσω αυτού του Ιστοτόπου. Αντίθετα, μοιράζομαι όσα μαθαίνω και συστήνω όσα βρίσκω πραγματικά ωφέλιμα για τον άνθρωπο


    Περισσσότερα για την έρευνα γύρω από τον ύπνο και την παχυσαρκία :