Σάββατο

ΠΩΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο να "λιμοκτονήσει";

Η σύντομη απάντηση είναι "Ναι" !
Μπορούμε να φάμε αυτά που θα κάνουν τον καρκίνο να πεθάνει ... της πείνας. Αν το καλοσκεφτούμε, αυτά που τρώμε είναι στην πραγματικότητα που μας προκαλούν τον καρκίνο, όπως:
Τρέφει τον καρκίνο
  •  τα τοξικά, οξειδωμένα τρανς λιπαρά και 
  • τα μερικώς και πλήρως υδρογονωμένα φυτικά έλαια όπως του καλαμποκιού, της σόγιας, του βαμβακιού. 
Τρέφει τον καρκίνο

Αυτά  προκαλούν  καρκίνο παρεμποδίζοντας την αερόβια αναπνοή του κυττάρου (παραγωγή ενέργειας με παρουσία οξυγόνου), όπως αποδείχθηκε από τον Otto Warburg, που τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ για αυτή του την ανακάλυψη το 1931. Με μια φράση, η βασική αιτία του καρκίνου αλλά και χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των καρκινικών κυττάρων είναι η παραγωγή ενέργειας με αναερόβια διάσπαση γλυκόζης, μια διαδικασία που καλείται γλυκόλυση.


 Με όπλο αυτή τη γνώση, μπορούμε να επιλέξουμε τροφές που θα κάνουν τον καρκίνο να  λιμοκτονήσει.  Προχωρώντας ακόμα ένα βήμα, η πιο αποτελεσματική στρατηγική είναι για μια ακόμα φορά η πρόληψη: Να τρώμε με τέτοιο τρόπο που να αποτρέπουν τη δημιουργία καρκίνων εξαρχής!


Καρύδια -
Σκοτώνουν τον καρκίνο 
Μαρούλι -
Σκοτώνει τον καρκίνο
Προτιμάμε τροφές που βελτιστοποιούν την κυτταρική αναπνοή, όπως αγνά, ανόθευτα λιπαρά οξέα Ωμέγα-6 και Ωμέγα-3 σαν το Λινολεϊκό και το Άλφα-Λινολενικό οξύ. Φυτικές πηγές Ωμέγα -3 είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα φύκια, τα δημητριακά και τα μη υδρογονωμένα φυτικά λιπαρά όπως το καλαμποκέλαιο, τη ηλιέλαιο και το φυστικέλαιο. 
Γανόδερμα -
Σκοτώνει τον καρκίνο
Νόνι -
Σκοτώνει τον καρκίνο
Ακόμα, διαλέγουμε να προσθέσουμε στη διατροφή μας τις υπερ-τροφές, όπως το Γανόδερμα, τη Σπιρουλίνα, το Νόνι και αρκετά άλλα που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή (και όχι άδικα).
Αφαιρούμε εντελώς από τη διατροφή μας όλα αυτά που συντηρούν τον καρκίνο και προκαλούν αγγειογέννεση. Τέτοιες τροφές είναι η κρυσταλλική ζάχαρη και οι υδατάνθρακες που βρίσκονται στους σπόρους. Γιατί; επειδή ΟΛΟΙ οι υδατάνθρακες, απλοί ή σύνθετοι, μεταβολίζονται σε σάκχαρα!
Τρέφει τον καρκίνο
Αφαιρούμε εντελώς από τη διατροφή μας τη χρήση και πρόσληψη ΟΛΩΝ των τοξικών τρανς-λιπαρών (δηλαδή τις μαργαρίνες), των μερικώς και πλήρως υδρογονωμένων ελαίων (δηλαδή σχεδόν όλα τα φυτικά έλαια του εμπορίου) και όλων των επεξεργασμένων τροφίμων που περιέχουν τέτοια λίπη και έλαια. Εδώ χρειάζεται προσοχή. Επειδή η Ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν απαιτεί κάτι τέτοιο, είναι πιθανόν οι διάφορες συσκευασίες να μην γράφουν καν ότι το προϊόν περιέχει μερικώς υδρογονωμένα ή τρανς λιπαρά! Σε αυτά τα τρόφιμα περιλαμβάνονται οι τηγανητές πατάτες (λόγω του λαδιού που χρησιμοποιείται), οι κατεψυγμένες μπουκιές κοτόπουλου (αν δεν ξέρουμε πώς παρασκευάστηκαν), τα παγωτά, τα χάμπουργκερ και γενικά το ζωικό λίπος, τα κράκερ (ναι, έχουν λίγες θερμίδες αλλά οι βιομηχανίες χρησιμοποιούν τρανς λιπαρά για να τα φτιάξουν), τα έτοιμα κατεψυγμένα γεύματα (αυτά που βάζουμε κατευθείαν στα μικροκύματα), οι μπάρες δημητριακών, τα μείγματα για βάφλες και κρέπες που αγοράζουμε από έξω, τα ντόνατς, κ.α.
ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : κάνουμε μια ενσυνείδητη προσπάθεια να ζούμε με ισορροπημένο τρόπο, να ασκούμαστε και να τροφοδοτούμε το σώμα μας με τα σωστά "καύσιμα": Μία ποικιλία ποιοτικών, θρεπτικών τροφών.
Σε ένα περιβάλλον όπου δεν είναι καθόλου εύκολο να απαλλαγούμε από μερικές ένοχες συνήθειες και πειρασμούς, δεν είναι καθόλου παράξενο ότι ο καρκίνος αποτελεί το τίμημα για την αμέλειά μας σε θέματα διατροφής. Οι μικρές, καθημερινές παρασπονδίες μας, καταλήγουν να γίνονται συνήθεις ζωής, και τελικά μας αφαιρούν την ίδια μας τη ζωή !
Ναι, μπορούμε να αποφύγουμε τον καρκίνο. 
Ναι, μπορούμε, αν μας συμβεί, να τον σκοτώσουμε πριν αυτός σκοτώσει εμάς !
Αν ακολουθείτε αυτές τις βασικές αρχές, και αν συνειδητοποιήσετε όσο υπάρχει καιρός ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος να ζείτε, το σώμα σας θα σας αγαπήσει, και - μαντέψτε! - θα αρχίστε να νιώθετε υπέροχα!
 Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι στ' αλήθεια " το κλειδί για καλή υγεία".  Μείνετε κοντά μας. Στο επόμενο άρθρο, θα  μιλήσουμε για αυτό!
Για περισσότερες πληροφορίες για το Γανόδερμα και τη Γανοθεραπεία, επισκεφθείτε μας: http://iamatikoskafes.blogspot.gr/
 Για να ασχοληθείτε με μια κερδοφόρα και έντιμη απασχόληση διαδίδοντας και εσείς, από το Internet, έναν καλύτερο τρόπο ζωής , επισκεφθείτε το  www.evrika.gr