Τρίτη

Η ΛΙΓΟΣΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ "ΒΑΖΕΙ" ΚΙΛΑ!

Ζυγιστήκατε τελευταία; Αύξηση του βάρους προκαλεί η χαμηλή θερμοκρασία στο σπίτιΕνός κακού μύρια έπονται, έλεγαν σοφά οι αρχαίοι... Ο φαύλος κύκλος της οικονομικής κρίσης, που οδηγεί σε μείωση του βιοτικού μας επιπέδου, φαίνεται ότι καταλήγει σε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας, λόγω της αύξησης του σωματικού μας βάρους! 


Το Κέντρο Επιστημών της Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου Stirling στη Σκοτία δημοσίευσε μια νέα μελέτη.Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 100.000 ατόμων, ενώ είναι η πρώτη που διερευνά τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στη θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων και το βάρος.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η χαμηλή θερμοκρασία στο σπίτι προκαλεί αλλαγές στη συμπεριφορά μας σχετικά με το φαγητό. Η κατανάλωση φαγητού ανεβαίνει, και μαζί της σκαρφαλώνει και ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ ή BMI επί το αγγλικότερον), πράγμα που δεν συμβαίνει όταν το περιβάλλον είναι ζεστό.

Σύμφωνα με τον dr Michael Daly, ο οποίος ανήκει στη συντακτική ομάδα της επιστημονικής έκθεσης το κρύο πυροδοτεί μια υποσυνείδητη τάση να αυξήσουμε τα επίπεδα ενέργειάς μας, οδηγώντας μας πιο συχνά στην κατανάλωση τροφής

Η ολοκληρωμένη αυτή μελέτη, διεξάχθηκε λαμβάνοντας υπόψη  τη συμπεριφορά, πέρα από τα βιολογικά αποτελέσματα του ψύχους στον οργανισμό. Έτσι, εκτός από την κατανάλωση του φαγητού οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη τους και παράγοντες όπως ο τρόπος με τον οποίο καίει κανείς τις θερμίδες που λαμβάνει.

Τα αποτελέσματα εξέπληξαν τους επιστήμονες, καθώς η βιολογία υποδείκνυε κάτι διαφορετικό! Άλλες μελέτες που είχαν διεξαχθεί στο παρελθόν στις ΗΠΑ, τον Καναδά και πολλές χώρες της Ευρώπης, είχαν δείξει ότι το κρύο  βοηθά το αδυνάτισμα, επειδή ενισχύει την παραγωγή του λεγόμενου καφέ λίπους, το οποίο εντοπίζεται κυρίως γύρω από τον λαιμό και τα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία του θώρακα. Το καφέ λίπος ενεργοποιεί μια διαδικασία θερμογέννεσης, κατά την οποία εκλύεται θερμότητα μέσω της αναπνευστικής αλυσίδας, με τελικό αποτέλεσμα τη διάσπαση των λιπαρών οξέων. Μάλιστα, η θερμογέννεση αποδεικνύεται πολλές φορές ζωτικής σημασίας για τα βρέφη, τα οποία διαθέτουν περισσότερο καφέ λίπος από ό,τι οι ενήλικοι. 

Τελικά, είμαστε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό αυτό που επιλέγουμε παρά αυτό που είμαστε γενετικά προγραμματισμένοι να γίνουμε...

Μια ... άλλη πρόταση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Αν διαβάσουμε αυτή την είδηση από την ανάποδη, μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι θα κρατήσουμε τα κιλά μας σε λογικά επίπεδα αν μπορέσουμε να κρατήσουμε το σπίτι μας ζεστό...

Για να κρατήσουμε το σπίτι μας ζεστό, προφανώς χρειαζόμαστε χρήματα,τα οποία όμως δεν έχουμε. Πώς θα αντιμετωπίσουμε επιτυχώς την οικονομική κρίση; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα έλυνε πολλά περισσότερα προβλήματα από όσα φαίνεται με την πρώτη ματιά!

Δείτε εδώ τι έκανα εγώ. Δοκίμασα μια ιδέα για μια επαγγελματική πρόταση για την οποία ήμουν δύσπιστος στην αρχή, αλλά πλέον έχω αλλάξει γνώμη. Επειδή μου πέτυχε, το προτείνω και σε εσάς.

 www.evrika.gr
www.evrika.gr