Αν θεωρείτε ότι μπορείτε να παραβλέψετε ένα επίμονο συνάχι και να το αντιμετωπίσετε απλά σας μια ενόχληση στο βαρύ πρόγραμμά σας, ξανασκεφτείτε το! Στην πολύ πιθανή περίπτωση που πάσχετε από ιγμορίτιδα, αν δεν ενεργήσετε  σωστά, η κατάσταση είναι πιθανό να ξεφύγει από τον έλεγχό σας. Η βιβλιογραφία μας διαβεβαιώνει ότι λόγω της μικρής απόστασης από τον εγκέφαλο, οι επιπλοκές της ιγμορίτιδας μπορεί να γίνουν ... τρελά επικίνδυνες! Τα βακτήρια που ίσως την προκαλούν έχουν τον τρόπο να εισβάλλουν στον εγκέφαλο μέσω των οστών του κρανίου ή των αιμοφόρων αγγείων. Το τελικό αποτέλεσμα ποικίλλει από αποστήματα μέχρι  μηνιγγίτιδα. Σε ακραίες περιπτώσεις, οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν ήπιες αλλαγές προσωπικότητας , χρόνιο πονοκέφαλο, αλλοίωση της συνείδησης, προβλήματα όρασης, επιληπτικές κρίσεις, κώμα, και, σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να επέλθει ακόμα και θάνατος!

Μιας και είναι η εποχή της, μπορεί  να προσβληθούμε εμείς οι ίδιοι ή το παιδί μας. Αξίζει να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στις παρακάτω πληροφορίες:

Τι είναι η Ιγμορίτιδα

Η ιγμορίτιδα είναι μια φλεγμονή (όπως όλες οι ασθένειες που η ονομασία τους καταλήγει σε -ίτις). Στην περίπτωση της ιγμορίτιδας, φλεγμαίνουν τα Ιγμόρεια άντρα, ή αλλιώς παραρρίνιοι κόλποι. Αυτά είναι τα φυσικά κοιλώματα του κρανίου μας, τα οποία δίνουν σχήμα στο πρόσωπό μας και συμμετέχουν στη διαμόρφωση του ήχου της φωνής μας.
Τα αίτια της φλεγμονής μπορεί να είναι:
  •  κάποια λοίμωξη που οφείλεται σε βακτήριο ή ιό,
  •  αλλεργία, ή 
  •  αυτοάνοσα νοσήματα. 
Οι περισσότερες περιπτώσεις οφείλονται σε ιογενή λοίμωξη και υποχωρούν μέσα σε 10 ημέρες.

Μικρόβια και ιοί εισβάλλουν στα ιγμόρεια 

Η οξεία ιγμορίτιδα είναι πολύ συνηθισμένη. Περίπου το 90% των ενηλίκων θα παρουσιάσουν ιγμορίτιδα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους

Η ιγμορίτιδα είναι μια κατάσταση που ξέρει πολύ καλά να κρύβεται: πολύ συχνά μπερδεύεται με το κοινό κρυολόγημα. Θα αρχίσουμε να βεβαιωνόμαστε ότι δεν πρόκειται για απλό συνάχι όταν μετά την παρέλευση μιας εβδομάδας κρυολογήματος τα συμπτώματα επιμείνουν, κυρίως όταν φάνηκε ότι ενδιάμεσα υπήρξε κάποια αρχική βελτίωση παρουσιαστεί επιδείνωση.

Τα συμπτώματα


Πρώτα κυριαρχούν τα συμπτώματα του κρυολογήματος: 

  • βουλώνει η μύτη μας και έχουμε έντονα εκκρίμματα από το βάθος της μύτης. 
  • Πιθανώς να έχουμε βήχα, κυρίως τη νύχτα 
  • Ο πυρετός έχει πιθανότητες περίπου 50% να εμφανιστεί.
Ακολουθούν άλλα συμπτώματα που μας υποψιάζουν ότι η κατάσταση είναι σοβαρότερη:
  • πονοκέφαλος, 
  • πόνος στο πρόσωπο, 
  • ένα συνεχές αίσθημα πίεσης ή πόνου πάνω από τα ιγμόρεια που πάσχουν 
  • παχύ ρινικό έκκριμα πράσινου χρώματος που μπορεί να περιέχει πύον ή / και αίμα.
Ο ένοχος για την ιγμορίτιδα είναι δύσκολο να ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για  μικρόβιο ή για  ιό; Αν τα συμπτώματα διαρκούν λιγότερο από 10 ημέρες, θεωρείται ιογενής ιγμορίτιδα. Όταν τα συμπτώματα διαρκούν περισσότερο από 10 ημέρες, πιστεύεται ότι φταίει κάποιο βακτήριο. Στη διάγνωση βοηθά η ακτινογραφία του προσώπου και η μικροβιολογική εξέταση του εκκρίματος. Ο γιατρός θα μας δώσει αποσυμφορητικά για τη μύτη, ίσως κάποιο αντιβιοτικό και παυσίπονο-αντιπυρετικό, αν χρειαστεί. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ο ΩΡΛ συστήνει ακόμα και χειρουργική επέμβαση.


Το καλύτερο σχέδιο δράσης

Ζητήστε Δωρεάν δείγματα - παραγγείλετε στη χονδρική
Επειδή η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, μπορείτε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας ώστε να μην επιτρέψετε στους μικροοργανισμούς να κάνουν... πάρτι στη μύτη σας. Σκεφτείτε το δυο φορές περισσότερο αν είστε καπνιστής. Σας προτείνω την εισαγωγή στη διατροφή σας των υπερτροφών Γανόδερμα και Σπιρουλίνα. Είναι μια επένδυση στην υγεία σας που μπορεί να σας σώσει από πολλές δυσκολίες. Επικοινωνήστε μαζί μου για δωρεάν δείγματα  και για να αποκτήσετε την καλύτερη Σπιρουλίνα και το καλύτερο Γανόδερμα στον κόσμο σε τιμές χονδρικής! Κάντε κλικ στην εικόνα αριστερά ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας στα δεξιά. Εκατοντάδες άλλοι το έχουν ήδη κάνει. Θα χαρώ να σας δω να συμμετέχετε και εσείς  στην προσπάθεια να ζήσουμε καλά και να ζήσουμε πολύ!
 Διευκρίνιση: Δεν πουλάω προϊόντα μέσω αυτού του Ιστοτόπου. Αντίθετα, μοιράζομαι όσα μαθαίνω και συστήνω όσα βρίσκω πραγματικά ωφέλιμα για τον άνθρωπο