Τρίτη

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ! "ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ" ΚΑΦΕΔΕΣ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!


Ευτυχώς που λειτουργούν ακόμα κάποια πράγματα στο Ελληνικό κράτος, έστω και αν αποτελούν αποτελούν απλώς τμήματα ευρωπαϊκών μηχανισμών πληροφόρησης και προστασίας των αγορών ή των καταναλωτών. Σήμερα, υπάρχουν πολλοί που διακινούν προϊόντα για τα οποία διατείνονται ότι είναι ασφαλή, φυσικά, φυτικά, βιολογικά, κλπ κλπ... Είναι όμως; Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν μας πασάρουν μαντζούνια-δηλητήρια;
Ένας τρόπος να το ελέγξουμε αυτό είναι να ψάξουμε το κατά πόσον αυτά τα σκευάσματα/προϊόντα έχουν άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) ή έχουν ελεγχθεί από το ΓΧΚ (Γενικό Χημείο του Κράτους). Πρόκειται για τους πλέον έγκυρους φορείς που λειτουργούν με τα αυστηρά Ευρωπαϊκά στάνταρ.

Μην εμπιστεύεστε άκριτα τον κάθε ένα που σας λέει ότι κάτι είναι φυσικό, απαλλαγμένο από βλαβερές ουσίες κλπ. Αν ήταν έτσι, θα είχε περάσει από τουλάχιστον ένα Ευρωπαϊκό φορέα Ελέγχου Φαρμάκων ή τροφίμων! Αν δεν υπάρχει τέτοια διασφάλιση, ΜΗΝ αγοράζετε τίποτε από το Ίντερνετ, κάποιο γνωστό σας ή τον οποιοδήποτε τυχάρπαστο κομπογιαννίτη! Και, προ πάντων, ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ  τις επιστημονικά αστήρικτες ή αβάσιμες υποσχέσεις του καθένα που προσπαθεί να βγάλει λεφτά εις βάρος την αγωνίας σας για υγεία, για καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις ή της επιθυμίας σας να αποκτήσετε μια πιο λεπτή σιλουέτα...

Ιδού και η απόδειξη! Αναδημοσιεύω και σας γνωστοποιώ ένα αφυπνιστικό άρθρο από το ειδησεογραφικό blog  zougla.gr. 
(Πλήρες link : http://www.zougla.gr/greece/article/eof-desmefsi-megalis-posotitas-ipoptou-farmakou-485488)

ΕΟΦ: Δέσμευση «ύποπτου» σκευάσματος καφέ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012, 18:07
Ένας φαρμακευτικό σκεύασμα από τη Μαλαισία περιέχει τη φαρμακολογικά δραστική ουσία Thiomo Sildenafil, χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή του.

Πρόκειται για το προϊόν «Amorex Herbal Coffee», σκόνη σε φακελάκια για την ενίσχυση της σεξουαλικής δραστηριότητας, όπως προκύπτει από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Ισπανίας, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα (RASFF).

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, το προϊόν προωθείται ως απόλυτα φυτικό συμπλήρωμα διατροφής και κυκλοφορεί χωρίς την έγκριση των αρμόδιων φορέων. Διακινείται μέσω Τουρκίας σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως μέσω Διαδικτύου.

Ύστερα από έλεγχο, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων εντόπισε και δέσμευσε μεγάλες ποσότητες του προϊόντος, στην εταιρεία που το εισήγαγε στην Ελλάδα, με σκοπό την επανεξαγωγή του σε άλλες χώρες.
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012, 18:10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου