Τετάρτη

ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΜΕ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΟΝΟΜΑ

Τι είναι η νόσος χεριών, ποδιών και στόματος







Τα τελευταία χρόνια η νόσος των χεριών, των ποδιών και του στόματος ακούγεται όλο και πιο συχνά ανάμεσα στους γονείς που έχουν μικρά παιδιά. Τι είναι, όμως, αυτή η ασθένεια με το περίεργο όνομα και πόσο τελικά πρέπει να ανησυχούν οι γονείς;

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία ίωση που οφείλεται στον ιό Κοξάκι τύπου Α16. Ο ιός είναι πολύ μεταδοτικός και μεταδίδεται με το στόμα, τα κόπρανα, τα ούρα και τα χέρια. Εξαπλώνεται πολύ εύκολα στους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία, καθώς τα παιδιά λόγω ηλικίας δεν γνωρίζουν ακόμα πώς να τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.

Συμπτώματα και αντιμετώπιση
Τα κύρια συμπτώματα του ιού είναι υψηλός πυρετός, πονόλαιμος, εξανθήματα στα χέρια και τα πόδια καθώς και πληγές στο στόμα, τη γλώσσα και το λαιμό. Τα εξανθήματα αυτά εξελίσσονται σε πολύ μικρές φουσκάλες, οι οποίες πονάνε, όταν τις πιέσει κάποιος. 

Οι γιατροί θεωρούν ότι ο ιός δεν είναι επικίνδυνος, αλλά προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία στο παιδί, αφού πονάει, δεν έχει όρεξη για φαγητό, ενώ ταυτόχρονα τσούζει το στόμα του όταν προσπαθεί να φάει κάτι.
Δυστυχώς, δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία ούτε εμβόλιο για την νόσο. Συνεπώς, αν το παιδί νοσήσει , θα πρέπει να περιμένετε να κάνει η ίωση τον κύκλο της, δηλαδή περίπου σε 5-7 μέρες.


Μπορείτε να δώσετε στο παιδί αντιπυρετικό για να ρίξετε τον πυρετό και να χρησιμοποιήσετε κάποιο αντισηπτικό για τις πληγές, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του παιδιάτρου σας. Επίσης να του δίνετε πολλά υγρά, για να μην αφυδατωθεί. Ακόμη, φροντίστε να πλένετε καλά τα χέρια σας, να αερίζετε συχνά τα δωμάτια και να κρατήσετε το παιδί στο σπίτι για να μην μεταδώσει την ασθένεια στους συμμαθητές του.


Η καλύτερη τακτική
Καθώς οι ιώσεις μπορούν να καθηλώσουν μικρούς και μεγάλους, να προκαλέσουν μεγάλη ταλαιπωρία, απώλεια ημερών σχολείου και εργασίας, και να χειροτερέψουν ξαφνικά από διάφορες επιπλοκές, γίνεται φανερή μια μεγάλη ανάγκη: Να δυναμώσουμε το ανοσοποιητικό μας ώστε να απωθήσει τους μικροοργανισμούς προτού αυτοί μας βλάψουν.

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ένα ρητό:"Καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις". Πόση αλήθεια έχει αυτή η σύντομη δήλωση! 

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κάνετε το ανοσοποιητικό σας να λειτουργεί όπως πρέπει, σαν μια φυσική γραμμή άμυνας, από το να το θρέψετε με αυτό που θα το κάνει δυνατό και ακμαίο. Οι επιστήμονες μας λένε ότι οι πολυσακχαρίτες είναι η καλύτερη τροφή για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. 

Αλλά πού θα βρούμε τους πολύτιμους πολυσακχαρίτες; Το Γανόδερμα, ιδίως το μηκύλιό του, αλλά και το Lion's Mane είναι δύο μανιτάρια που διακρίνονται για την υψηλή περιεκτικότητά του σε αυτή την τόσο σημαντική κατηγορία θρεπτικών συστατικών. Πράγματι, η εμπειρία μας δείχνει ότι είναι καλύτερο αυτό που σε κρατάει μακριά από την αρρώστια, παρά αυτό που σε κάνει καλά!


Διευκρίνιση: Δεν πουλάω προϊόντα μέσω αυτού του Ιστοτόπου. Αντίθετα, μοιράζομαι όσα μαθαίνω και συστήνω όσα βρίσκω πραγματικά ωφέλιμα για τον άνθρωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου