Σάββατο

ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!

Kίνδυνος για τα παιδιά η κακή φυσική κατάσταση



Όταν μια κοινωνία εκθέτει σε κίνδυνο τη νέα γενιά της, τότε υπονομεύει το ίδιο της το μέλλον. Είναι τρομακτικό το γεγονός ότι φαίνεται πως αυτό ακριβώς κάνουμε με τα παιδιά μας παγκόσμια! 

Η φυσική κατάσταση των σύγχρονων παιδιών εμφανίζει πτωτική τάση παγκοσμίως, με συνέπεια πολλά από τα σημερινά παιδιά να μην μπορούν να τρέξουν τόσο μακριά ή τόσο γρήγορα όσο έτρεχαν οι γονείς τους, όταν ήταν στην ίδια ηλικία.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας αυστραλιανής επιστημονικής έρευνας που παρουσιάστηκε σε αμερικανικό καρδιολογικό συνέδριο και η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου πως η εξέλιξη αυτή, αποτελεί προειδοποιητική ένδειξη για την επιδείνωση της υγείας (ιδίως της καρδιάς) πολλών σύγχρονων παιδιών, όταν γίνουν ενήλικες.

Είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει ότι μετά το 1975 εμφανίζεται διεθνώς μια αργή αλλά σταθερή πτώση του επιπέδου καρδιαγγειακής φυσικής κατάστασης των παιδιών και των εφήβων. Εκτιμάται ότι τα σημερινά παιδιά είναι περίπου 15% λιγότερο ικανά και υγιή από καρδιαγγειακή άποψη σε σχέση με τους γονείς τους, όταν εκείνοι ήσαν νέοι.

Τι μπορεί να κάνει ο κάθε γονέας για να απενεργοποιήσει αυτή τη  βόμβα  που απειλεί τα παιδιά του; Καταρχήν, να δει σοβαρά το θέμα του απεγκλωβισμού των παιδιών από τις  καθιστικές συνήθειες, όπως είναι η υπερβολική παρακολούθηση τηλεόρασης και η υπερβολική ενασχόληση με τους υπολογιστές και τα βιντεοπαιχνίδια. 

Έπειτα, να δώσει το καλό παράδειγμα στην επόμενη γενιά κάνοντας, έστω και με αυτοθυσία, το πάν για να φέρει τα παιδιά του σε επαφή με τη φύση και την άθληση.

Τέλος, να προωθήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής για το σπιτικό του, με την κατάλληλη διατροφή. Ο Δυτικός τρόπος ζωής μας απειλεί την καρδιά των παιδιών μας κυριολεκτικά). Επιλέξτε για τα παιδιά σας το πιο θρεπτικό πρωινό. Η δική μου πρόταση: Cocozhi  από τη DXN! Ρωτήστε με πώς θα το αποκτήσετε σε τιμές χονδρικής. Η φόρμα επικοινωνίας στο πλάι σας περιμένει...

 Διευκρίνιση: Δεν πουλάω προϊόντα μέσω αυτού του Ιστοτόπου. Αντίθετα, μοιράζομαι όσα μαθαίνω και συστήνω όσα βρίσκω πραγματικά ωφέλιμα για τον άνθρωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου