Τρίτη

ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΟΠΩΣΗΣ !


Σπάστε τα δεσμά της χρόνιας κόπωσης!

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στην κόπωση, που κάνουμε, σήμερα σας παρουσιάζουμε τις λύσεις στο πρόβλημα! Τόσο το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης όσο και το ιδιοπαθές  αίσθημα κόπωσης οφείλονται σε γενικευμένη διαταραχή του οργανισμού, είναι δηλαδή πολυσυστηματικά νοσήματα. 

Περιλαμβανονται παράγοντες όπως :

  • η ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να αμύνεται σε εξωτερικούς παράγοντες, 
  • η ικανότητα του νευρικού συστήματος να επεξεργάζεται ερεθίσματα, 
  • η επάρκεια της ενεργειακής εφεδρείας των κυττάρων.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες εναλλακτικές ιατρικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είτε παράλληλα είτε ακόμα και εναλλακτικά στα φάρμακα;

α. Η διατροφική θεραπεία


Η διατροφική θεραπεία περιλαμβάνει τρόφιμα και ποτά που αυξάνουν τις ενεργειακές εφεδρείες του σώματος και σταθεροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα που έχει σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση της χρόνιας κόπωσης. Χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι τροφίμων «υψηλής ενέργειας» είναι:

  • τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, οι ντομάτες, τα καρότα, 
  • τα ψάρια, 
  • το extra παρθένο ελαιόλαδο, 
  • τα καρύδια και τα αμύγδαλα (έως πέντε ημερησίως),
  • το γιαούρτι, το ξινόγαλα το κακάο (όχι πάνω από ένα φλιτζάνι ημερησίως),
  • το πράσινο τσάι (ένα φλιτζάνι ημερησίως), 
  • ο καφές (ένα φλιτζάνι ημερησίως). 
Εννοείται ότι για να υπάρξουν αποτελέσματα, πρέπει να επιδείξετε μεγάλη πειθαρχία και ... υπομονή! Πιθανότατα θα χρειαστεί να αλλάξετε ορισμένες αγαπημένες σας συνήθειες, που περιλαμβάνουν την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, το πρόγραμμά σας κλπ.

β. Η βοτανική ιατρική
Το Γανόδερμα αποδεσμεύει αποθέματα
ενέργειας που σπαταλούμε λόγω της
οξείδωσης από διατροφή,περιβάλλον κλπ


Περιλαμβάνει την χορήγηση φαρμάκων, τα οποία είναι 100% φυσικά και αποτελούνται συνήθως μόνο από συμπυκνώματα βοτάνων. Τα φαρμακευτικά βότανα είναι σημαντικό όπλο στην φαρέτρα παραδοσιακών θεραπευτικών όπως η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, η αρχαία ελληνική ιατρική, ακόμα και η ευρωπαϊκή βοτανοθεραπεία. Το είδος των χορηγούμενων εναλλακτικών φαρμάκων εξαρτάται από τα ευρήματα της ιατρικής εξέτασης και το ιατρικό ιστορικό του πάσχοντος. Η ιατρική εξέταση είναι επιβεβλημένη διότι αν και τα περισσότερα βότανα είναι ασφαλή, ορισμένα μπορεί να έχουν σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες ανάλογα με τον ασθενή, με δεδομένη την ολιστική τους επίδραση.  Πολλοί έχουν βρει ιδιαίτερα αποτελεσματικό το συνδυασμό Ganoderma και Spirulina, βότανα με ευρεία χρήση και χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες εφόσον διασφαλίζεται η ποιότητά τους.

γ. Η ομοιοπαθητική θεραπεία


Η Ομοιοπαθητική Ιατρική χρησιμοποιεί διαλύματα φυσικών ουσιών τα οποία αραιώνονται με βάση την αρχή της δυναμοποίησης και της αραίωσης. Το φάρμακο προκαλεί τα συμπτώματα του ασθενούς σε υγιείς εθελοντές, αλλά θεραπεύει τους νοσούντες. Ακολουθώντας την αρχή «τα όμοια θεραπεύουν τα όμοια», με το χορηγούμενο φάρμακο προκαλείται μακροπρόθεσμα η βελτίωση των συμπτωμάτων του ασθενούς, παρά την αρχική πιθανή παροδική επιδείνωση. Η ομοιοπαθητική θεραπεία έχει θέση μόνο σε επιλεγμένες περιπτώσεις ασθενών με σύνδρομα κόπωσης.

Σημαντικό : Οι εναλλακτικές θεραπείες δεν δρουν μόνο στο σύμπτωμα της κόπωσης, αλλά συνολικά στον οργανισμό, με πολλές ευεργετικές μεταβολικές επιδράσεις. Η υπομονή σας θα ανταμειφθεί! Μην ξεχνάτε ακόμη, ότι παρά την ευρεία συμπληρωματική χρήση των εναλλακτικών ιατρικών μεθόδων από τους γιατρούς στην Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ, στην Ελλάδα δυστυχώς επικρατεί άγνοια... 


Ενημερωθείτε - Πράξτε - Σπάστε τα δεσμά!

Γ.Η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου